Vandaag is het zover. We vieren Warmetruiendag. Volgens de mooie site is meedoen aan de Warmetruiendag heel simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel 6% energie – en dus 6% CO2 – per graad!

Daarnaast…

Daarnaast pleit ik voor Elke Dag Warmetruiendag. Je weet wel: leven met aandacht voor elkaar. Aandacht die aanvoelt als een warme trui op een kille winterdag. Lees onder het plaatje hoe ik dat in 2012 verwoordde.

Terwijl ik de doos met winterkleren leeg kieperde op mijn bed, dacht ik na over de verschillende periodes in mijn leven. Er was een seizoen vol winterkou. Een seizoen vol moeite en zorg. Juist in die periode kwamen er mensen op mijn pad, die liefde en aandacht gaven. Dat voelde als een wollen omslagdoek, die zorgzaam om mijn verkleumde schouders werd gelegd. Als een warme trui op een koude winterdag. Iemand had oog voor mij. Ik was niet meer alleen.

Aritha

Doe mee!

Ontwikkel een verfijnde antenne, om aan te voelen wie er een beetje warmte en aandacht nodig heeft in jouw omgeving. Laten we Elke Dag Warmetruiendag vieren zodat we overeind blijven in een maatschappij waar de liefde van velen aan het verkillen is.

Wat zou jouw slogan zijn voor Elke Dag Warmetruiendag?