Hoe krijg ik God weer boven aan mijn to-do lijstje? Is het mogelijk om in hectische periodes toch één op één contact met de Heer te hebben?

Voor mezelf heb ik vastgesteld dat het gaat om het nemen van een besluit. Ik wil het, ook al ben ik nog zo druk. Ik wil iedere dag even een stukje lezen in mijn Bijbel. Ik wil weer echt bidden.

10 stille tijd tips

10 TIPS OM STILLE TIJD OP TE PAKKEN

  1. Vraag God om hulp bij het plannen van tijd met Hem. Laat Hem weten dat je er naar verlangt om dicht bij Hem te leven.
  2. Kies een tijd uit die het beste bij jouw biologische klok en leven past.
  3. Zorg voor pen en papier en schrijf je dagplanning op. Vertel Hem waar je tegen op ziet. Laat Hem je dag plannen. Misschien vallen er dan taken af, die je op een andere dag zet.
  4. Ben je zo moe dat je niet meer vooruit te branden bent? Maak gebruik van de voorleesbijbel. Vanmorgen luisterde ik naar psalm 23 en het deed me goed. Luister ook eens een Bijbelgedeelte terwijl je de was vouwt, eten kookt of andere klusjes doet.
  5. Heb je kinderen? Lees gerust eens een stukje hardop voor uit je Bijbel terwijl zij om je heen zijn. Je geeft een goed voorbeeld.
  6. Kleine kinderen? Plan je één op één tijd met God, in de tijd dat zij een dutje doen.
  7. Koop een schrift en noteer je bid – en dankpunten gedurende de dag. Noteer ook gebedsverhoringen.
  8. Maak gebruik van korte gebeden, de hele dag door.
  9. Koop of leen een christelijk boek en lees er een paar keer in de week in. Maak aantekeningen en leer nieuwe dingen. Gebruik wat je leest in je gebed.
  10. Schrijf Bijbelteksten op een memoblaadje en hang die verspreid door je huis op.